Aktualno
19.02.2017

Amerikanke osvojile Ledenu, Zagrebačke pahuljice korak do postolja

Velikim finalom seniorki u Ledenoj dvorani Doma sportova završen je 14. Trofej Zagrebačkih pahuljica, veliko međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju koje je u dva dana okupilo više od 600 klizačica, 30 ekipa iz 9 zemalja svijeta.

18.02.2017

Gradonačelnik Bandić otvorio sinkro-spektakl, male Pahuljice brončane

Svečanim otvaranjem u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova počelo je veliko dvodnevno međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju, 14. Trofej Zagrebačkih pahuljica, a službeno ga je otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

veljača 2017

Katarina Kitarović 13. na EYOF-u

Hrvatska juniorka Katarina Kitarović završila je nastup na 13. Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koji se održava u turskom Erzurumu.

veljača 2017

Rekordnih 600 klizačica na 20. rođendanu Zagrebačkih pahuljica!

Zagreb i Ledena dvorana Doma sportova slijedećeg vikenda, 18. i 19. veljače ugostiti će novo veliko klizačko natjecanje. Na rasporedu je 14. izdanje Trofeja Zagrebačkih pahuljica u sinkroniziranom klizanju koji će u glavni grad dovesti više od 1.200 stranih gostiju.

veljača 2017

Katarina Kitarović odlična prvog dana EYOF-a u Turskoj!

Hrvatska klizačica Katarina Kitarović odlično je odradila svoj prvi nastup na 13. Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) koji se od 13. do 17. veljače održava u turskom Erzurumu.

veljača 2017

Martinić i Burić ukupni pobjednici, Aščić brončana!

Velikim slavljem hrvatskih reprezentativaca na klizalištu zagrebačkog Velesajma završen je trodnevni spektakl u brzom klizanju na kratke staze - Croatia Open, šesto ovosezonsko natjecanje iz europske serije Danubia.

veljača 2017

Gradonačelnik Bandić otvorio brzoklizački spektakl, Martinić zlatni, Burić srebrna!

Poželjevši "velike brzine i dobre rezultate", gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, službeno je otvorio najveće natjecanje u brzom klizanju na kratke staze koje je Hrvatski klizački savez ikada ugostio - Croatia Open.

veljača 2017

Hrvatski brzoklizači: Mi smo generacija koja će Hrvatsku odvesti na Zimske olimpijske igre!

Sve je spremno za veliko međunarodno natjecanje u brzom klizanju na kratke staze, Croatia Open, kojemu će Hrvatski klizački savez biti domaćin od petka do nedjelje (10-12. veljače) na klizalištu zagrebačkog Velesajma.

veljača 2017

Zagreb spreman za prvi brzoklizački spektakl!

Nakon niza svjetskih i europskih prvenstava u umjetničkom i sinkroniziranom klizanju, Hrvatski klizački savez po prvi put biti će domaćin i velikog međunarodnog natjecanja u brzom klizanju na kratke staze - Croatia Opena!

siječanj 2017

Hrvatska senzacija u Ostravi, naš par izborio finale Europskog prvenstva!

Prvi smo put imali sportski par na jednom velikom natjecanju, a Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru odmah su izborili finale Europskog prvenstva.

prosinac 2016

Live Stream

studeni 2016

Tickets/Ulaznice

studeni 2016

Golden Bear

studeni 2015

Poziv na 56th ISU Ordinary Congress, Dubrovnik 2016.

Poziv na 56. ISU Kongres koji će se održati u Dubrovniku 06. - 10. Lipnja 2016. godine.

listopad 2015

Umjetničko klizanje

U pripremi...

studeni 2015

Brzo klizanje na kratke staze

Brzo klizanje na kratke staze u olimpijskoj je obitelji od 1992. godine. Natjecanja se održavaju u ženskoj i muškoj konkurenciji i to u tri pojedinačne discipline koje ovise o uzrastu klizača. Najmlađi juniori počinju sa 111, 222 i 333 metra, pa sve do standardnih disciplina 500, 1.000 i 1.500 metara za kategorije starijih juniora i seniora.

Brzo klizanje se trenira na hokejaškim terenima standardnih olimpijskih dimenzija, a duljina jednog kruga staze iznosi 111,12 metara. Osim ledene staze, brzoklizačima je potrebna i posebna oprema -o specijalizirane klizaljke, kaciga, rukavice, štitnici za koljena i potkoljenice.

Kao jedan od najbržih sportova pri kojem klizači postižu brzine i do 50 km/h, jedinstven je po tome što je osim brzine, dobar rezultat posljedica najboljeg mogućeg odnosa između brzine klizanja i odabira optimalne putanje zavoja, za što je potrebna vrhunska tehnika, pametno osmišljena taktika i dobra strategija. Brzina i neizvjesnost čine ovaj sport izuzetno napetim i nepredvidivim.

studeni 2015

48. Zlatna pirueta Zagreba 2015.

Svakako posjetite 48. Zlatnu piruetu Zagreba 2015., koja se ove godine održava od 3. - 5.12. u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu!

Natjecanja
Klubovi
Klizački klub “METEOR” - slika 1