Klizački klub “MEDVEŠČAK”

Klizačko-koturaljkaški klub 'Medveščak' je najstariji hrvatski klizački klub, a pod sadašnjim imenom djeluje od 1961. godine kada je otvoreno prvo klizalište na umjetnom ledu na zagrebačkoj Šalati koja je sjedište Kluba.

Klizački klub “MEDVEŠČAK” - slika 4

Klizačko-koturaljkaški klub (KKK) 'Medveščak' nije samo najstariji već i najpoznatiji hrvatski klizački klub iz čijih su redova ponikli najuspješnije hrvatske klizačice i klizači Sanda Dubravčić, Nevenka Lisak, Tomislav i Željka Čižmešija, Idora Hegel i mnogi drugi.

Osnovne djelatnosti KKK Medveščak su: planiranje rada i razvitka umjetničkog klizanja i koturaljkanja te organiziranje i provođenje redovitih sustavnih treninga članova radi pripreme za natjecanja.

Klizačko-koturaljkaški klub 'Medveščak' organizator je velikog tradicionalnog međunarodnog natjecanja u umjetničkom klizanju. pod nazivom 'ZLATNI MEDVJED'. Već dvadesetu godinu zaredom ovo natjecanje ulazi u kalendar natjecanja Svjetske klizačke federacije (ISU-a), na što smo posebno ponosni.

Klub organizira i različite djelatnosti kao što su škola klizanja i koturaljkanja, sportske igraonice, te u vrijeme karnevala 'Maskenbal na ledu', sve na klizalištu Šalata, a u cilju uključivanja što većeg broja djece u aktivne programe svoje osnovne sportske djelatnosti, a to je umjetničko klizanje

Kako je umjetničko klizanje kao vrsta sporta zadnjih godina dosta nepopularan u našoj zemlji, u planu nam je više pažnje posvetiti marketingu i promidžbi kako bi se u Školu klizanja privukao što veći broj djece i kako bi se što više djece zainteresiralo za umjetničko klizanje kao sport, čime bi se promicalo umjetničko klizanje, a s ciljem da se djeca i mladi u što većem broju zainteresiraju i počnu baviti tim lijepim i zdravim sportom.

Predsjednik:
Juraj Grizelj
Treneri:
Ivana Gagro, Marijana Mesić
Adresa:
Schlosserove stube 2, 10000 Zagreb
Telefon:
098/421 139, 091/239 0154
Fax:
01/4616848
E-mail:
info@kkkmedvescak.hr
Web:
http://www.kkkmedvescak.hr
Galerija slika:

Klizački klub “MEDVEŠČAK” - slika 1
Klizački klub “MEDVEŠČAK” - slika 2
Klizački klub “MEDVEŠČAK” - slika 3
Klizački klub “MEDVEŠČAK” - slika 4