Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE”

Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE” - slika 6

Seniorke

Naše seniorke su članice Hrvatske reprezentacije i imaju status vrhunskih sportašica Hrvatske treće kategorije, po kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora. Dvije godine su imale status druge kategorije. Zaslužile su ga odličnim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Kanadi (London, 2007.), kad su osvojile 16. mjesto a u poretku zemalja bile 8. u Europi i 11. u svijetu (po pet najuspješnijih zemalja s prethodnog prvenstva nastupaju sa po dvije ekipe). Iza nas su ostali najbolji sastavi klizački daleko razvijenijih zemalja: Francuske, Austrije, Mađarske, Velike Britanije, Australije… Samo mjesto ispred bile su najbolje klizačice Italije, dva mjesta više – Čehinje a tri mjesta – reprezentativke Japana. Tri godine ranije, na Svjetskom prvenstvu održanom u Zagrebu 2004., „Pahuljice“ su zauzele 17. mjesto… Trenutno zauzimamo 15 mjesto na rang listi ISU.


Juniorke

Naše juniorke su započele sezonu 25.08.2014. kada je osmišljena koreografija za kratki program na pjesmu „Linđo“ i slobodni program na nekoliko pjesama iz crtića „Mačak u čizmama“. Ove sezone, naš juniorski sastav imat će priliku klizati i natjecati se na najvećem juniorskom natjecanju pred domaćom publikom i na domaćem klizalištu. Vrlo smo ponosni što ćemo ugostiti najbolje svjetske juniorske ekipe 13. – 14. ožujka 2015. u Zagrebu, a među njima će biti i naš juniorski sastav koji se naporno priprema za tako veliki događaj.


NAŠE NAJMLAĐE KLIZAČICE SU ZVIJEZDE MINI KLIZALIŠTA ŠIROM HRVATSKE. Male “Pahuljice” su nekoliko puta bile među glavnim atrakcijama bogatog predbožićnog programa u organizaciji grada Zagreba i Turističkog ureda grada Zagreba, ali i otvaranja sezone klizanja na malim klizalištima u Rijeci, Šibeniku, na Krku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Požegi, Delnice…

“ZAGREBAČKE PAHULJICE” SU ODUŠEVLJAVALE I PREDSJEDNIKA MESIĆA, KOJI JE POSTAO VELIKI ZALJUBLJENIK U OVAJ SPORT. Nekoliko puta je primio organizatore Trofeja Zagrebačkih pahuljica, a 2004. je prvi i jedini put dosad jednu sportsku ekipu službeno susreo čak dvaput u samo mjesec i pol dana. Nakon što je otvorio Svjetsko prvenstvo, predsjednik Mesić je “Pahuljice” osobno pozdravio u VIP salonu Doma sportova, zaželio im sreću, primio prigodne poklone, potom se s njima se slikao, te ih pozvao na sok, u svoj ured, nakon Prvenstva. Sa zadovoljstvom je održao obećanje…

KRASE NAS ENTUZIJAZAM I OZBILJNOST, te želja da i klizačicama ali i njihovim roditeljima sport postane dio i način života, da na ledu i uz led shvate kako sport izgrađuje osobnost, izvodi na pravi put, usađuje radne navike i stvara zdrave ličnosti.

 

Predsjednik:
Antonio Brenner
Dopredsjednik:
dr. Josip Feldbauer
Treneri:
Sandra Pavičić, Azra Delić, Ozana Miljković, Nataša Bahat
Adresa:
Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb
Telefon:
098/459003
E-mail:
info@zagrebsnowflakes.com, antonio.brenner1@gmail.com
Web:
http://www.zagrebsnowflakes.com
Galerija slika:

Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE” - slika 1
Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE” - slika 2
Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE” - slika 3
Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE” - slika 4
Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE” - slika 5
Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE” - slika 6
Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE” - slika 7
Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE” - slika 8
Klizački klub “ZAGREBAČKE PAHULJICE” - slika 9