listopad 2021

Seminar Sisak

ožujak 2021

Završeno SP

prosinac 2017

Golden Spin Results

prosinac 2017

LIVE STREAM LINK

prosinac 2016

Live Stream

studeni 2016

Tickets/Ulaznice

studeni 2016

Golden Bear

Američke superzvijezde dolaze na Piruetu!

22.11.2016

Američke superzvijezde dolaze na Piruetu!

 

Zlatna pirueta Zagreba, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju, za svoje 49. izdanje dobilo je novu poslasticu.

Nakon što su potvrdu o dolasku u Zagreb poslale bivše svjetske i europske prvakinje, Ruskinja Jelizaveta Tuktamiševa i Talijanka Carolina Kostner, nova velika prijava došla je iz Klizačkog saveza SAD-a.

Od 8. do 10. prosinca u Ledenoj dvorani Doma sportova klizati će američke superzvijezde, aktualna viceprvakinja svijeta Ashley Wagner i četvrtoplasirana s posljednja dva SP-a Gracie Gold. Obje su s američkom reprezentacijom na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. osvojile broncu, Gold je pojedinačno bila četvrta, a Wagner koja je trenutačno u sjajnoj formi, sedma.

Ashley, prekrasna 25-godišnjakinja koja je miljenica u svojoj zemlji, sezonu je otvorila s pobjedom na Grand Prixu u Chicagu.

- Prekrasno je početi novu sezonu s tako velikom pobjedom. Moj cilj ove sezone je ponovno stati na svjetsko postolje, a kroz Grand Prix i Challenge turnire pripremati ću se za to. Jasno, konačni cilj su Zimske olimpijske igre u Južnoj Koreji za dvije godine. Tamo želim ispraviti Soči - poručila je Wagner.

Amerikanci u Zagreb ne šalju samo sjajne klizačice nego i svog muškog prvaka. Jer na Pirueti će nastupiti i jedan od najboljih svjetskih klizača trenutno, Adam Rippon. Nakon otvaranja sezone sa trećim mjestima na Grand Prix turnirima u Chicagu i Parizu te Challenge seriji u Salt Lake Cityu, u Zagrebu će biti u najužem krugu favorita za zlato.