listopad 2021

Seminar Sisak

ožujak 2021

Završeno SP

prosinac 2017

Golden Spin Results

prosinac 2017

LIVE STREAM LINK

prosinac 2016

Live Stream

studeni 2016

Tickets/Ulaznice

studeni 2016

Golden Bear

Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel kližu na 50. rođendanu Zlatne piruete!

22.11.2017

Odbrojavanje Hrvatskog klizačkog saveza uoči velikog, 50. rođendana Zlatne piruete Zagreba, najstarijeg svjetskog klizačkog natjecanja u umjetničkom klizanju, trenutno je na broju 15.

Toliko je još dana ostalo do novog velikog klizačkog spektakla koji će se od 6. do 9. prosinca ove godine još jednom održati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

- Od 6. do 9. prosinca u Zagrebu se održava 50. Zlatna pirueta, a na ovom jubilarnom izdanju očekujemo da će natjecanje biti jače i ljepše nego ikada do sada. S veseljem ćemo pozdraviti olimpijske, svjetske i europske pobjednike, a posebno nas raduje što će na svečanom otvaranju natjecanja, u srijedu 6. prosinca od 18 sati između ostalih nastupiti i naše najpoznatije klizačice svih vremena, Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel - otkrila je direktorica natjecanja i sama bivša klizačica koja je nastupala na Piruetama, Melita Juratek Cipek.

Idora koja proteklih godina s obitelji živi u Americi, samo zbog ovog velikog rođendana Piruete doći će 5. prosinca u svoj Zagreb, a dan kasnije, nakon dugo vremena ponovno će obuti klizaljke, baš kao i legendarna Sanda Dubravčić Šimunjak. Posljednji put ove dvije bivše klizačice zajedno su na led stale na otvaranju Europskog prvenstva u Zagrebu 2013. godine, a sada će to ponovno napraviti na natjecanju na kojemu su godinama oduševljavale ljubitelje klizanja.

Po prvi put ovo natjecanje iz ISU Challenger serije, uz više od 100 klizačica i klizača seniorske konkurencije i niza najvećih svjetskih zvijezda, u programu će imati i natjecanje juniora, a baš oni će 6. prosinca otvoriti natjecateljski dio 50. Zlatne piruete Zagreba.

Galerija slika: