listopad 2021

Seminar Sisak

ožujak 2021

Završeno SP

prosinac 2017

Golden Spin Results

prosinac 2017

LIVE STREAM LINK

prosinac 2016

Live Stream

studeni 2016

Tickets/Ulaznice

studeni 2016

Golden Bear

Pirueta srušila rekord! U Ledenoj sudar svjetske i europske prvakinje!

02.12.2019

Sve je spremno za početak najstarijeg natjecanja u svijetu umjetničkog klizanja, 52. Zlatnu piruetu Zagreba koja će od 4. do 7. prosinca okupiti rekordni broj, više od 200 klizačica i klizača iz 38 zemalja svijeta.

  • U Ledenoj dvorani Doma sportova nastupiti će 29 klizačica, 27 klizača, 24 sportska para te 14 plesnih parova, a na ovom ISU Challenger Series natjecanju uz seniore i ove godine klizati će i ponajbolji svjetski juniori i to 27 klizačica, 8 klizača, 20 plesnih i 5 sportskih parova. Dolazi nam niz olimpijskih, svjetskih i europskih medaljaša, a imati ćemo priliku vidjeti i veliki sudar dvije sjajne Ruskinje, aktualne europske prvakinje Sofije Samodurove i bivše prvakinje svijeta i Europe, Jelizavete Tuktamiševe. Amerikanac Jason Brown dolazi braniti prošlogodišnju pobjedu, a posebna pažnja biti će na Kseniji Stolbovoj, olimpijskoj pobjednici iz Sočija 2014. koja od nedavno u sportskom paru ima novog partnera Andreja Novoselova - otkrila je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek na današnjoj konferenciji za novinare.

I Hrvatska reprezentacija imati će nikada brojniju delegaciju.

  • U seniorskoj konkurenciji nastupiti će naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru kojima je ovo veliki povratak, prvo natjecanje nakon Lanine druge operacije koljena koju je imala u travnju. U juniorskoj konkurenciji nastupiti će pak Hana Cvijanović, Hana Kosić, Stella Ristić, Luce Stipaničev, Lorena Čižmek te junior Charles Henry Katanović. Tako veliki broj juniorki samo pokazuje da imamo budućnost, a posebno mi je drago da rekorde rušimo baš ove godine kada Hrvatski klizački savez slavi 80 godina od svog osnutka - rekla je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza.

Nastupu u Ledenoj posebno se veseli naša najbolja juniorka Hana Cvijanović koja je danas proslavila 17. rođendan.

  • Uzbuđena sam sam, uvijek i nervozna, ipak je to najveće natjecanje pred domaćom publikom. Nadam  se da ću otklizati svoje programe najbolje ove sezone i ispuniti normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo. To bi bio idealan rođendanski poklon za mene - poželjela je Hana.

Klizački spektakl u Ledenoj starta od srijede, 4. prosinca u 15 sati, svečano otvaranje je na rasporedu u 17.30, a sva četiri dana natjecanja besplatna su za sve ljubitelje ovog sporta.

  • Sretni smo što smo opet u Zagrebu. Ovo nam je prvo natjecanje nakon moje druge operacije koljena. Teške pripreme su iza nas, teške rehabilitacije, ali nadamo se da ćemo se pokazati u što boljem svjetlu našoj publici - poručila je Lana Petranović.

Kao i proteklih godina i ovu Zlatnu piruetu zatvoriti će veliki show revije pobjednika, u subotu, 7. prosinca s početkom u 20 sati. Ulaznica stoji 30 kuna, djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz, a ulaznice se mogu kupiti na www.ticketshop.hr te na dan revije pobjednika na blagajnama Doma sportova (blagajne se otvaraju sat vremena prije natjecanja).

Galerija slika: