listopad 2021

Seminar Sisak

ožujak 2021

Završeno SP

prosinac 2017

Golden Spin Results

prosinac 2017

LIVE STREAM LINK

prosinac 2016

Live Stream

studeni 2016

Tickets/Ulaznice

studeni 2016

Golden Bear

Valentina Aščić ispisala hrvatsku povijest na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

07.02.2022

 

Na najvećem sportskom natjecanju Valentina Aščić ispisala hrvatsku povijest

Valentina: „Ponosna sam što imam priliku predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama“

 

Olimpijske igre najslavnije su natjecanje i najveća želja svakog sportaša. Nastupom u disciplini 500m Valentina Aščić ispunila je svoje sportske snove i ispisala povijest hrvatskog sporta kao prva hrvatska brzoklizačica koja je nastupila na zimskim olimpijskim igrama.

 

Valentinini dojmovi sa same utrke na 500m:

„Dolazim u heat box pred utrku, osjećaj je prečudan. Cure koje sjede i spremaju se su svjetska elita, neke već po treći put na olimpijskim. Vrtim film kako sam uopće dospjela tu, razmišljam o samim kvalifikacijama. Shvaćam da je moja šansa u startu, napraviti što bolji start, zauzeti bar treću poziciju nakon prvog kruga i probati izboriti prolazak vremenom. Izlazim na led s nekim nadrealnim osjećajem osvrćući se oko sebe, znam da je važno opustiti se i zanemariti gdje se nalazim.

Na liniju starta uspijevam doći u totalnom fokusu na samu reakciju na start. Dajem sve od sebe na prvoj ravnini i nakon zavoja završavam treća nakon čega je francuskinja i pala. Ostala sam s malim razmakom koji je bio neuhvatljiv. Pokušavala sam ubrzati no osjećaj na ledu je bio prečudan i kao da sam usporavala. Istina, imala sam samo zagrijavanje na njemu, niti jedan odrađeni trening... Na kraju utrke bilo me strah i vidjeti vrijeme, no ispostavilo se da i nije toliko loše. Sa klizališta odlazim s osmijehom na licu, znajući da je 23. mjesto nešto veliko.“

Zbog pozitivnih PCR testova morala je nekoliko puta odgađati polazak za Peking, čak je i nastup u ovoj disciplini bio doveden u pitanje. Nije bilo vremena za pripreme i treninge, prvi izlazak na led u Pekingu bio je na dan utrke.

 

Osvojenim 3. mjestom u svojoj skupini i trenutno 23. u ukupnom poretku, Valentina je veoma zadovoljna. Dijelom i zbog ponovljenog starta utrke, postignuto vrijeme nije bilo dovoljno za prolazak u četvrt finale, ali postignuti plasman u ukupnom poretku je i dalje izvrstan uspjeh za našu predstavnicu.

 

Slijedeća disciplina u kojoj Valentina nastupa je 1500m koja je na programu 16.2. Podržimo ju!

 

 

foto: Valentina Aščić i trener Ingmar van Riel

Galerija slika: